Home

Achtergrond 399 x bekeken

Productie vroege aardappelen valt lager uit

De productie van vroege aardappelen in de Spaanse regio Andalusië valt dit voorjaar 50 procent lager uit dan in voorgaande jaren.

Dat schat Fepex, de organisatie in Spanje van telers en handelaren in groenten en fruit.

In Andalusië wordt zo’n driekwart van alle Spaanse vroege aardappelen geteeld. De oorzaak van de productiedaling is de natte winter waardoor op veel percelen geen aardappelen zijn gepoot. Daardoor blijft het areaal vroege aardappelen beperkt tot 5.000 hectare, stelt de Fepex.

In de regio Murcia, ten oosten van Andalusië, valt door de natte winter het areaal vroege aardappelen 35 procent kleiner uit dan in andere jaren. In de noordelijke regio Castilië en Léon is het areaal vroege aardappelen 15 procent kleiner dan normaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.