Home

Achtergrond 189 x bekeken

Problemen op Europese vliegvelden houden aan

Het vliegverkeer in het noorden en westen van Europa ligt zaterdag nog grotendeels plat door de aswolk die boven het continent hangt na een vulkaanuitbarsting in IJsland.

Net als in Nederland is het luchtruim gesloten in onder meer België, Duitsland en Groot-Brittannië.
Het Britse luchtruim blijft in ieder geval tot zaterdag 19.00 uur (Britse tijd) gesloten. De vliegbeperkingen in Schotland, die vrijdag waren opgeheven, zijn opnieuw ingevoerd. De toestand in Groot-Brittannië zal in de loop van de dag verslechteren, aldus de Britse luchtvaartautoriteiten. Ook in Ierland verwachten de autoriteiten een verslechtering. Het luchtruim boven het land, dat vrijdag was opengesteld, is daarom opnieuw gesloten. Op zaterdag zijn er zeker tot 18.00 uur geen vluchten toegestaan.

In België is het vliegverbod met tien uur verlengd. Het luchtruim blijft in ieder geval tot 20.00 uur gesloten.

Het luchtruim boven Duitsland is in ieder geval tot 14.00 uur dicht. De Zwitserse luchtvaartautoriteiten hebben besloten het luchtruim tot 20.00 uur gesloten te houden. In Tsjechië mag zeker tot 18.00 uur niet worden gevlogen.

Aan de problemen in de Europese luchtvaart door het spuwen van de vulkaan onder de Eyjafjallajökull-gletsjer in IJsland lijkt voorlopig nog geen einde te komen. De vulkaan stoot zaterdag opnieuw een enorme wolk van rook en as uit. In vergelijking met eerdere dagen is de vulkaan niet minder actief geworden, aldus meteorologen in IJsland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.