Home

Achtergrond

Premier: politiemissie interessante gedachte

Het plan van GroenLinks en D66 om vijftig extra politietrainers naar Afghanistan te sturen onder begeleiding van Nederlandse militairen is op zich een "interessante gedachte''.

Dat zei premier Jan Peter Balkenende vandaag na afloop van de ministerraad.

Het kabinet is echter demissionair en moet zich daarom terughoudend opstellen. Daarom kan Balkenende inhoudelijk niet ingaan op het voorstel dat de twee partijen donderdagavond deden. Volgens hem is vooral van belang hoe het politieke landschap eruit ziet na de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni. De daaropvolgende kabinetsformatie is het meest aangewezen moment om te zeggen welke activiteiten Nederland nog kan verrichten in Afghanistan, aldus Balkenende.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.