Home

Achtergrond 339 x bekeken

Prachtige narcissen op tweede keuring

De tweede speciale narcissenkeuring uit de serie van vier, omvat deze week prachtige inzendingen van soorten en cultivars uit zowel het oudere, als het nieuwe sortiment.

Bijzonder is de inbreng van Hein Meeuwissen, die onder andere een mooi opgemaakte pot met de oude (1908) Narcissus 'Orange Queen' toont. Van deze jonquille Narcissus staat een areaal van 14 are. Niet al teveel, maar voldoende om er in te handelen en vanuit de markt wordt dan ook naar dit product gevraagd.

Meeuwissen showt verder onder andere aan aantal mini narcissen, waaronder N. 'Little Beauty', N. 'Englander', N. rupicola en N. 'Milk Tea'. Cees Breed showt eveneens een flink sortiment, waaronder N. 'Barnum', N. 'Fresco', N. 'Rytha' en de puur witte N. 'Nightflight'.

Veel nieuwe cultivars zijn ingebracht door H. Wentink, met onder andere een pot met de fraaie N. Bic-4 de diepgele N. G-T-P-50 en N. 'Yellow Flight'. Jos Smit showt goede kwaliteit van N. 'Aïsha', J. van der Slot de diepgele N. 'Golden Lisa' en de witte met zalmkleurige trompet 'Pink Charme' en P.L.A. Pauw en Zn. onder andere de witte N. 'Geneve' en de dubbele N. 'Twinflower'. Andere hoogtepunten worden gevormd door een prachtige inzending mininarcissen van Jac. Th. de Groot, potten N. 'Sound' van J. Dignum en Zn. en de mooi op kleur zijnde en sterke dubbele N. 02K-115 van Cees Kuiper, alsook de fraaie dubbele narcissen van W.F. Leenen.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.