Home

Achtergrond 207 x bekeken

Prachtig sortiment bijzondere bolgewassen

De afgelopen weken hebben de bezoekers van de wekelijkse bloemenkeuring met genoegen geconstateerd dat van het segment bijzondere bolgewassen in de keuringszaal veel wordt getoond.

Zoals door Cees Breed. Een liefhebber en kenner bij uitstek die deze week een fors gegroeide plant van de zeer diepblauwe Bellevalia pycnantha toont. Lijkend op, en familie van de Muscari, maar een stuk forser.

In de stand van Breed bevindt zich verder onder andere een witte Trillium, een eveneens witte Ipheion uniflorum en diverse cultivars uit het sortiment Iris pumila. Kwekerij De Schüllhorn showt ook de nodige bijzonderheden, waaronder een aantal piepkleine narcissencultivars zoals Narcissus cordebensis, de witte N. wateri en de uit 1927 stammende N. actaea. De Schüllhorn toont tevens fraaie exemplaren van Fritillaria, waaronder Fr. elwesii, Fr. sibthorpiana en Fr. pinardii.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.