Home

Achtergrond

Politie Italië pakt tientallen maffiosi op

De Italiaanse politie heeft woensdag 32 mensen gearresteerd die ervan worden verdacht lid te zijn van de 'Ndrangheta, de maffia in de zuidelijke provincie Calabrië.

Dat meldden Italiaanse media.

De gearresteerden, die lid zouden zijn van de Pesce-clan, worden verdacht van drugshandel, moord en afpersing. Zij werden deels in Calabrië en deels in het noordelijke Lombardije opgepakt. De politie voerde bij de grootschalige operatie in totaal veertig arrestatiebevelen uit. Onder de verdachten zijn zeven vrouwen.

De politie heeft daarnaast eigendommen in beslag genomen met een waarde van ongeveer 10 miljoen euro, waaronder commerciële bedrijven en bankrekeningen.

Dinsdag liep de 'Ndrangheta ook een deuk op toen maffiabaas Giovanni Tegano werd gearresteerd. Hij is een van de dertig meest gevaarlijke voortvluchtigen van Italië. Opvallend was dat bij de arrestatie niet geapplaudisseerd werd voor de politie, maar voor Tegano.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.