Home

Achtergrond

Personeelstekort kost Duitse fiscus miljarden

De Duitse belastingdienst loopt elk jaar vele miljarden mis door een tekort aan personeel. Dat meldde de Süddeutsche Zeitung zaterdag op gezag van een onderzoek van de vakbond van belastingpersoneel.

Volgens de berekeningen van de vakbond komt de fiscus ongeveer 15.000 man tekort. Voor het personeel van de belastingkantoren zijn de deelstaten verantwoordelijk. De vakbondsvoorzitter Dieter Ondracek zegt in de krant dat geen enkele deelstaat over voldoende personeel beschikt. De verwachting is dat het personeelstekort de komende jaren alleen maar verder zal oplopen.

Ondracek schat dat de Duitse staat jaarlijks ongeveer 30 miljard euro aan belastinginkomsten misloopt. Vooral de controle van bedrijven zou gebrekkig zijn. Het kleinbedrijf en zzp'ers krijgen zelden bezoek krijgen van de fiscus, terwijl die bedrijven in de afgelopen twintig jaar sterk in aantal toegenomen zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.