Home

Achtergrond 161 x bekeken

Peiling: zorg en onderwijs ontzien

Zorg en onderwijs moeten de dans ontspringen bij de forse bezuinigingen waarover het volgende kabinet knopen door moet hakken.

Slechts weinig kiezers voelen ervoor om te snijden in het basispakket van de zorgverzekering en het eigen risico te verhogen. Minder lesuren en verdubbeling van het collegegeld vallen ook niet in goede aarde.

Dat blijkt uit een peiling die Maurice de Hond zondag publiceerde over de voorstellen voor bezuinigingen waar twintig ambtelijke werkgroepen donderdag mee kwamen. Alleen een bijdrage van 5 euro voor de huisarts en vermindering van het aantal profielen op de middelbare school, vielen nog enigszins in de smaak als het gaat om zorg en onderwijs. Bijna de helft van de ondervraagden kon zich daar in vinden.

De Hond vroeg meer dan tweeduizend Nederlanders naar hun mening over 34 voorstellen van de ambtenaren en negen eigen ideeën om te bezuinigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.