Home

Achtergrond

Patiënten blij met NMa-onderzoek huisartsen

De patiëntenorganisatie NPCF is blij dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) onderzoek doet naar mogelijke ongeoorloofde afspraken tussen huisartsen.

Dat liet de federatie vrijdag weten.

De NMa maakte donderdag bekend dat zij invallen heeft gedaan bij een aantal kantoren van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). De concurrentiewaakhond onderzoekt onder meer of leden van de LHV patiënten hebben gedwarsboomd die van huisarts wilden wisselen.

Uit een meldactie van de NPCF bleek begin dit jaar dat de helft van de mensen die van huisarts willen veranderen, daar belemmeringen bij ondervindt. De patiëntenorganisatie maakt zich daar zorgen over omdat zij een ongehinderde en vrije artsenkeuze voorstaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.