Home

Achtergrond 197 x bekeken 1 reactie

Partij Chávez wordt 'anti-imperialistisch'

De Verenigde Socialistische Partij van Venezuela (PSUV) is sinds gisteren officieel een 'anti-imperialistische' partij.

De partij van president Hugo Chávez heeft de afwijzing van het "imperialistisch gevaar'' opgenomen in haar beginselprogramma. In december zei Chávez al dat de Verenigde Staten de Nederlandse Antillen en Aruba willen gebruiken om Venezuela binnen te vallen. Op of bij Aruba, Bonaire en Curaçao zouden de Amerikanen oorlogsschepen en spionagevliegtuigen hebben gestationeerd als voorbereiding voor een invasie. De Antilliaanse regering reageerde toen verbaasd op de aantijging en ontkende de invasieplannen.

De 772 afgevaardigden op het PSUV-congres besloten gisteren dat de regeringspartij "anti-imperialistisch en antikapitalistisch'' is. Het socialisme is volgens het beginselprogramma de enige uitweg uit de crisis van het kapitalisme.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Jorein Versteege

  Chavez en anti-kapitalisme?? Laat me niet lachen. Sinds 1998 zit die linkse nationalist daar en het enigste wat hij doet is brullen en schreeuwen.

  Venezuela is geen socialistische staat en zal dat ook nooit worden, zolang Chavez niet weet wat socialisme inhoudt.

  Socialisme betekend geen staats macht maar arbeiders macht. Socialisme is niet de macht van één partij, maar de macht van de arbeidersraden.

  Ik vertrouw Chavez niet meer. Niet sinds hij arbeiders protesten laat neerslaan en vrienden zoekt bij anti-socialisten.

Of registreer je om te kunnen reageren.