Home

Achtergrond 308 x bekeken

PRI: Sensispray bespaart op gebruik middelen

De Sensispray landbouwspuit bespaart gemiddeld 23 procent aan bestrijdingsmiddelen bij de eerste bespuitingen tegen phytophthora in aardappelen.

Bij de bestrijding van vuur in tulpen is 25 procent minder middel nodig. Bij de loofdoding van aardappelen is 29 procent reductie mogelijk, blijkt uit veldproeven die zijn uitgevoerd onder toezicht van het onderzoeksinstituut PRI-WUR.

De Sensispray meet de hoeveelheid bladmassa en de conditie van het loof en past daar de hoeveelheid middel op aan. Onderzoeker Corné Kempenaar vindt de SensiSpray praktijkrijp. “Bij de loofdoding is het rendabel vanaf 100 hectare aardappelen. We willen onderzoek doen naar toepassing in andere gewassen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.