Home

Achtergrond 139 x bekeken

Overuren voor fietsenmakers door pekel

De Nederlandse fietsen hebben flink te lijden gehad onder het winterweer en het strooizout.

Fietsenmakers hebben de afgelopen weken veel extra aanloop in de werkplaats door de diverse defecten die vooral de pekel op de wegen heeft veroorzaakt.

Dat heeft brancheorganisatie Bovag gemeld. "De fietsen hebben zwaar geleden'', stelde een zegsman. "Met name kettingen en versnellingsapparaten hebben het zwaar te verduren gehad.'' Veel mensen merken de defecten nu ze door het mooie weer hun fiets weer regelmatig gebruiken.

De Bovag adviseert fietsers ook met klem hun ketting tijdig na te laten kijken. Door roestvorming wegens de pekel is de kans dat een ketting breekt groot. "En dan moet je naar huis lopen'', legt de woordvoerder uit. Ook slijten tandwielen sneller door een aangetaste ketting en moeten pedaleurs dus harder trappen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.