Home

Achtergrond 479 x bekeken 13 reacties

Ouwehand en Thieme samen op campagne voor PvdD

Dankzij de leden van de Partij voor de Dieren (PvdD) staat Esther Ouwehand toch op de tweede plaats op de PvdD-kandidatenlijst voor de verkiezingen op 9 juni.

Marianne Thieme werd zondag tijdens het partijcongres in Ede eveneens overtuigend gekozen tot lijsttrekker. Beiden gaan vanaf maandag samen hard campagne voeren, verklaarden ze. "We gaan hard aan de slag om nieuwe successen te boeken voor dieren, natuur en milieu'', aldus Thieme. Ze zei het niet als een nederlaag te zien dat een meerderheid van de leden Ouwehand nu toch hoog op de lijst heeft gekregen. "We zijn een democratische partij, de leden hebben een goede uitleg gehad. Het is een goed gebruik dat zo'n discussie op het congres gebeurt, en dat hebben we gedaan.''

Waarom Ouwehand aanvankelijk helemaal niet op de kandidatenlijst voorkwam, wilde Thieme nog steeds niet niet toelichten. Sinds die lijst verscheen, was het onrustig rond de partij maar alle direct betrokkenen weigerden in te gaan op de vraag wat er aan de hand was. Thieme bestrijdt dat er twee kampen zijn. "We gaan ons best doen. Morgen begint de campagne.'' Ook Ouwehand wilde alleen vooruit kijken.

Het congres van de PvdD was besloten. Alleen leden zijn welkom en vooralsnog wijst niets er volgens Thieme op dat het volgende congres openbaar zal zijn. "De meerderheid is voor besloten''. De afgelopen tijd werd duidelijk dat Ouwehand vindt dat de partij meer openheid zou moeten geven. "Ik heb de wens van het congres gerespecteerd en het niet naar buiten gebracht. Het ligt nu toch op straat en ja ik ben voor openbaarheid.''


Niet alle leden die de lange zit zondag voortijdig verlieten, zaten met de voorgeschreven beslotenheid. Een man stelde: "Als ik boer was, zou ik die twee lekkere dieren allebei op stal willen hebben. Voor hoe ik ze samen binnen zou moeten krijgen, is vast wel een oplossing te vinden.'' "Ze moeten samen verder dat is het beste voor de partij", meende een vrouw.

Duidelijk was dat geen enkele congresganger blij was met "al dit gedoe''. Een man stelde een beetje ontluisterd: "Het blijkt toch een gewone politieke partij te zijn''. Sneu vond hij, "want op het gebied van dierenwelzijn kan in Nederland nog best wat vooruit''.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Tegen

  Als ik boer was.... vreemde vergelijking voor een lid van de pvdd..

  Ik hoorde vanmorgen dat Ouwehand uit de partij was gezet omdat ze haar poes had kaalgeschoren....

 • no-profile-image

  BOERIN

  Thieme denkt dat zij alleen voor de stemmen van de pvdd kan zorgen.
  Ze moet oppassen dat Ouweland haar niet voorbij gestemd wordt.
  Ik hoop het van harte en gun het Ouweland meer dan Thieme, hoewel ik helemaal niet voor de pvdd ben

 • no-profile-image

  Uit de eerste hand

  Volgens welingelichte bronnen heeft Ouwehand een tijdje terug Thieme de les gelezen. Ze duldt niet langer haar sekteleider-gedrag. Hierop heeft Thieme haar van de lijst laten schrappen, maar is nu terug gefloten door de leden.

 • no-profile-image

  Hendrik Rietman

  Als ik boer was... Dan zou ik lid worden van de PvdD. Kom je er in iedergeval achter wat achter al die gesloten deuren bekokstoofd word en waar de pijnpunten liggen. Voor de prijs hoef je het niet te laten; 15 Euro.

 • no-profile-image

  Pieter J. den Ouden

  Publiciteitsstunt!

  De hele affaire was en is een publiciteitsstunt van Thieme/Koffeman om aandacht te krijgen tijdens de aanloop naar de verkiezingen. Geen verdere woorden aan vuil maken dus.

  Pieter J. den Ouden

 • no-profile-image

  insider

  Uit goed ingelichte bron heb ik vernomen dat Ouwehand een vlieg heeft doodgeslagen! broedermoord.....

 • no-profile-image

  Teun

  Samen op campagne,ja gezellig.Dan moeten ze eerst naar de Oostvaarders Plassen en tellen hoeveel grote grazers er nog lopen.Dit worden de laatste stuiptrekkingen van Thieme binnen die
  vreselijke club.

 • no-profile-image

  schapenman

  van mij mogen de dames wel op eeuwige vakantie
  wat een stel mutsen en dat voor pak hem beet 100000 euro per jaar

 • no-profile-image

  groeten uit

  tieme heeft haar katte gedrag wel heel duidelijk getoont het zal niet lang duren of de volgende rel is een feit een vos verliest wel dr haren maar niet dr streken

 • no-profile-image

  geen boer

  nou dat wordt gezellig in de fractie, mits ze de twee zetels halen. Voorzitter 2e kamer: graag twee stoelen zo ver mogelijk van elkaar! Marianneke heeft intussen natuurlijk een e-nor-me deuk opgelopen. Maar goed, de plaat voor haar kop is naar ik aanneem ruimschoots dik genoeg....

 • no-profile-image

  geert

  Weer een partij die straks aan interne ruzies ten onder gaat! Want het kwaad is als geschied volgens mij, Ouwehand krijgt straks veel voorkeursstemmen en dan moet Thieme naar haar luisteren en dat zal ze niet pikken.
  Andere kamerleden van andere partijen zullen Thieme straks niet meer voor vol aan zien bij beleidsvraagstukken.
  En als ik het goed begrijp gaat het bij de PVV al aardig dezelfde kant op met zich terugtrekkende kandidaten

 • no-profile-image

  gerrie

  Ouwehand is toch een dierenpark?

 • no-profile-image

  gert

  Hop Marjanneke ,laat de poppetjes dansen!!

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.