Home

Achtergrond

Oude tijden herleven op boerenmaandag in Nijkerk

Oude tijden herleven op de boerenmaandag in Nijkerk.

Vandaag werd op publieksfestijn in het centrum van Nijkerk op traditionele wijze fokvee deskundig gekeurd door Jan de Groot. De boerenmaandag is in het leven geroepen om de herinnering aan oude boerenmarkten levend te houden. In Nijkerk zijn behalve de fokveekeuring ook andere evenementen gehouden, zoals een landbouwmechanisatieshow en de verkiezing van de mooiste tractor-oldtimer. Foto Wil Groenhuijsen

De koeien van de familie Ansems in Hoogeloon, provincie Noord-Brabant, repeteren voor aanstaande zaterdag. Dan houdt kaasboerderij De Ruurhoeve een koeiendansdag. In navolging van de Nederlandse dierenbeschermingsorganisatie Wakker Dier maken steeds meer melkvee en zuivelbedrijven promotie voor de weidegang van koeien in het voorjaar. Foto De Ruurhoeve

Medewerkers van handelsbedrijf Teboza uit het Limburgse Helden sorteren asperges op maat en kwaliteit. Door de lange winter is het aspergeseizoen later op gang gekomen. Volgens Will Teeuwen, eigenaar van Teboza, zijn de volumes desondanks goed te noemen. "Vooral de geforceerde teelt is volop in productie. Hier en daar wordt ook uit de open grond aangevoerd, maar die percelen komen pas einde van deze week volop in productie." De prijs van asperge voor de veilingklok in Venlo lag gisteren op € 7,50 per kilo. Dat is voor de tijd van het jaar zeer goed, aldus Teeuwen. "De interesse vanuit supermarkten is enorm. In voorgaande jaren meldden ze zich pas vanaf week 17, maar nu tonen ze al concrete interesse." Volgens Teeuwen zien supermarkten asperges steeds meer als onderscheidend product waar een goede omzet mee te halen is. "Dat is met andere groente moeilijker gebleken", stelt hij vast. Gezien de toenemende aanvoer verwacht hij de komende week prijsdruk. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.