Home

Achtergrond 285 x bekeken

Opnieuw verdenking SG in Gelderse Vallei

Op donderdag 8 april heeft de GD een Salmonella Gallinarum-verdenking vastgesteld op een pluimveebedrijf in de Gelderse Vallei, omgeving Lunteren.

Het gaat om een scharrelbedrijf zonder uitloop met meerdere stallen á 25.000 hennen. De verdenking moet nog bevestigd, de resultaten van bacteriekweek zullen waarschijnlijk in de vrijdag namiddag bekend worden en worden gepubliceerd op de website van de GD.

Bij een positieve uitslag is het aan het Productschap PPE om een 3 kilometerzone in te stellen waar verscherpte hygiënemaatregelen gelden. Het is vervolgens aan de getroffen pluimveehouder om zijn koppel te laten uitzieken of om het bedrijf te ruimen. Op dit moment is niet bekend met welk uitvalspercentage hij kampt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.