Home

Achtergrond 3 reacties

Opnieuw groot aanbod obligaties FrieslandCampina

Op de handelsdag ledenobligaties-vrij van FrieslandCampina op 15 april hebben leden en oud-leden opnieuw meer ledenobligaties-vrij aangeboden dan gekocht.

Dit blijkt uit de resultaten van deze dag. Er werden 60.099 obligaties-vrij aangeboden en 44.478 gekocht. Rabobank Nederland heeft in lijn met de gemaakte afspraken het 'overaanbod' van 15.621 ledenobligaties-vrij opgekocht. Rabobank zal deze in de toekomst ook weer op de interne markt aanbieden. Het verhandelde aantal op 15 april is ongeveer 0,9 procent van het totale aantal uitstaande ledenobligaties-vrij (ruim 6,7 miljoen stuks).

Obligatieshouders ontvangen een rente die overeenkomt met een zesmaands Euribor plus 2,5 procent. Deze rente bedraagt in het halve jaar tot en met eind mei 3,493 procent.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hans

  Na jaren van fusies en investeren in merken, willen boeren nu zolangzamerhand ook wel eens incasseren. Boerin uit Drente, het zijn de eigenaren/aandeelhouders van RFC die gaan incasseren en niet de grondstoffenleveranciers. In het geval u aandelen van RFC hebt, deelt u mee anders niet. Maar ik heb een vraag, Als u wel aandeelhouder bent, zou u dat geld dan niet liever in uw boerderij investeren?

 • no-profile-image

  gert

  Hieruit blijkt dat de boeren krap bij kas zitten,als de melkprijs te laag blijft ,worden er de volgende handelsdag nog meer obligaties aangeboden

 • no-profile-image

  Boerin

  Lijkt mij wat een vreemde reactie op de winst van 2009. Zijn boeren dan toch niet zo tevreden. RFC beloofde ons een toonaangevende melkprijs, maar we kregen een gemiddelde. Na jaren van fusies en investeren in merken, willen boeren nu zolangzamerhand ook wel eens incasseren.

Of registreer je om te kunnen reageren.