Home

Achtergrond

Opnieuw brand tussen Schoorl en Bergen

In het duingebied tussen tussen Bergen aan Zee en Schoorl is donderdagmiddag opnieuw brand uitgebroken.

Volgens een woordvoerster van de politie is het vuur ontstaan op dezelfde plek als waar woensdagavond een forse brand woedde. Er dreigt geen gevaar voor de omliggende woningen en ontruiming is voorlopig niet aan de orde, zo liet de gemeente Bergen weten.

Volgens de gemeentewoordvoerder was de brandweer donderdag nog in het gebied aanwezig vanwege de kans dat het vuur weer zou oplaaien. "Soms woedt het vuur nog onder de grond en kan het weer snel aanwakkeren'', aldus de zegsman. Volgens hem is de wind ook weer opgestoken, wat nadelig is.

De politie liet weten dat het om een iets groter het gebied gaat dan waar woensdag de duinbrand woedde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.