Home

Achtergrond 2 reacties

Ook Kamerlid met Q-koorts

Ook Kamerlid Jan Boelhouwer (PvdA) blijkt Q-koorts te hebben.

Zijn partijgenoot Harm Evert Waalkens maakte dat dinsdagavond bekend tijdens een debat over de Q-koorts. Waalkens gaf aan dat de in Tilburg wonende Boelhouwer er vroeg bij was. Hij wordt nu behandeld en het gaat goed met hem.

CDA'er Henk Jan Ormel onderkent de ernst van de ziekte, maar hij vindt het niet raar dat nu ook een Kamerlid is getroffen. ,,Q-koorts zit overal en dus ook in de Kamer. Ik denk dat als we Kamerleden gaan testen er misschien wel honderd antistoffen hiertegen blijken te hebben.''

De Q-koorts maakte sinds 2007 enige duizenden mensen ziek. De eerste drie maanden van dit jaar kwamen er tot nu toe bijna honderd nieuwe ziektegevallen bij. Demissionair minister Ab Klink (Volksgezondheid) kon dinsdagavond niets zeggen over de nieuwste cijfers waar de Kamer benieuwd naar was, want die krijgt hij pas woensdag.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    peter

    ruimen die handel

  • no-profile-image

    QRST

    Hij wil ook zo'n rood kruis. Dat kent ie natuurlijk al van de PVDA. Dan weet ie ook zijn prijs............. Wel eerst even die naald ontsmetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.