Home

Achtergrond 195 x bekeken

Ook Britten hebben moeite met perceelsregistratie

Duizenden Britse boeren kunnen nog steeds niet controleren of hun toeslagrechten goed zijn berekend omdat het bij de Rural Payment Agency (RPA) opnieuw fout loopt met het in kaart brengen van de percelen.

Enkele honderden boeren weten tot nu toe helemaal niet waar ze aan toe zijn. De National Farmers Union noemt de problemen schandalig en trekt bij de hoogste leiding van de RPA aan de bel.

Het Britse bureau toeslagrechten werkt inmiddels al zes jaar met zijn perceelsregistratie en vond het daarom nodig de gegevens bij te werken en te controleren. Daarom stuurde het RPA 107.000 boeren een nieuwe kaart van hun percelen, die op het versnipperde Britse platteland soms ver uit elkaar kunnen liggen. De helft van de boeren heeft z’n akkoord gegeven maar duizenden boeren ontdekten foutjes en vroegen om een nieuwe kaart. Driekwart van hen heeft inmiddels een bijgestelde versie gekregen maar een kwart heeft nog niets gehoord.

Boeren voor wie dit deel van de procedure is afgerond, hebben inmiddels een aanvraagformulier toeslagrechten gekregen ‘waarop de overeengekomen informatie is voorgedrukt’. Een kleine 3.000 boeren krijgt echter een formulier met oude informatie omdat hun kaarten niet op tijd bijgewerkt konden worden met het verzoek de gegevens desnoods met de hand bij te werken. Bovendien is bij 500 boeren een drukfout gemaakt zodat hun formulier helemaal niet klopt.

De boeren die nog steeds niets hebben gehoord, beginnen zich nu ernstig zorgen te maken over hun toeslagrechten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.