Home

Achtergrond 158 x bekeken

Onrustige betoging supporters bij De Kuip

Bij het Rotterdamse voetbalstadion De Kuip hebben gisteravond naar schatting vijfhonderd Feyenoordsupporters geprotesteerd tegen het feit dat de bekerfinale tegen Ajax in twee duels wordt afgewerkt.

De betoging verliep onrustig. Vier mensen werden aangehouden voor openlijke geweldpleging, maakte de politie bekend.

De supporters hadden spandoeken bij zich met leuzen tegen de tweedeling van de finale, zoals "Finale zonder charme'' en "RIP Beker''. Toen de groep vanaf het parkeerterrein van het stadion richting een nabijgelegen politiebureau trok, stelde de Mobiele Eenheid zich met knuppels en getrokken schild op tegenover de groep. Een klein aantal stenen vloog door de lucht.

Nadat de ME de supporters weer naar het parkeerterrein hadden gedreven, gingen de betogers uiteen. De politie heeft zogeheten bodycams ingezet, camera's die op het hoofddeksel van een agent worden bevestigd. De politie gaat de beelden bestuderen, aldus een woordvoerster van de politie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.