Home

Achtergrond 3 reacties

Onderzoekers ASG bezorgd om eenzijdige veediscussie

Onderzoekers van de Animal Sciences Groep (ASG) maken zich zorgen om de eenzijdige oplossingen die worden aangedragen om volksgezondheidsrisico’s, milieubelasting, en dierenwelzijnsproblemen aan te pakken.

Martin Scholten, directeur van de Animal Sciences Groep van Wageningen UR, zegt dat de Nederlandse veehouderij tot de meest moderne in de wereld hoort, ook al is die zeker niet perfect.

Scholten voert aan dat de toenemende wereldwijde vraag naar zuivel, vlees en eieren moet leiden tot een bevordering en verbetering van de veehouderij, "een veehouderij met een ecologische voetafdruk die niet afwijkt van andere vormen van voedselproductie, waarin zorgen om dierenwelzijn en gezondheidsvraagstukken voor mens en dier worden weggenomen."

Scholten zegt dat vanuit ecologisch perspectief een zorgvuldig gecontroleerde intensieve veehouderij dan ook dè manier is om de milieudruk substantieel te verminderen.

De ASG-directeur zegt dat dierziekten op zich niets te maken hebben met de intensivering van de veehouderij. De effecten zijn wel beter merkbaar en zichtbaar, maar er zijn nu aantoonbaar minder ziektes, aldus Scholten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Suzanne

  Haat is altijd een slechte raadgever!

 • no-profile-image

  gert

  Over boeren en hun vee worden al jaren eenzijdige discussies gevoerd,de mening van de boeren wordt meestal niet op prijs gesteld,de bobo,s menen alles beter te weten

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Dan zouden er ook wel eens dingen gezegd kunnen worden die niet in het straatje passen. Neem een voorbeeld aan de LTO, die kletsen tenminste braaf mee in het straatje.

Of registreer je om te kunnen reageren.