Home

Achtergrond

Onderzoek naar nieuwe gaasvlieg veelbelovend

Onderzoeksinstituut WUR Glastuinbouw test vijf nieuwe gaasvliegen voor de bestrijding van bladluizen in paprika. Onderzoeker Gerben Messelink heeft goede hoop dat dit onderzoek de bestrijdingsmogelijkheden van luizen in paprika verbetert.

In de bladluisbestrijding wordt de groene gaasvlieg Chrysoperla carnae al ingezet. Dit levert echter wisselend resultaat op, aldus de onderzoeker. De hoop is er op gevestigd dat de soorten gaasvliegen die nu worden getest zich beter thuisvoelen in een paprikagewas.

Volgens Messelink ziet het er naar uit dat in ieder geval twee van de vijf geteste soorten het ”heel leuk” doen. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Koppert Biological Systems.

Of registreer je om te kunnen reageren.