Home

Achtergrond 174 x bekeken

OPEC: olieprijs tussen de 70 en 80 dollar

De olieprijs schommelt de komende maanden tussen de 70 en 80 dollar, gesteund door de aantrekkende economie en de omstandigheden op de oliemarkt.

Dat voorspelde de organisatie van olie-exporterende landen OPEC woensdag in zijn maandelijkse rapport. Volgens de OPEC stijgt de vraag naar olie dit jaar met 900.000 vaten per dag. Dat zijn er 20.000 meer dan waar de organisatie eerder vanuit ging maar nog steeds minder dan afgelopen jaar.

De OPEC was de laatste van de drie grote clubs die zich uitlaten over de nabije toekomst van de oliemarkt. Het IEA deed dat dinsdag, de Amerikaanse Energy Information Administration (EIA) vorige week. De IEA, dat de geïndustrialiseerde landen adviseert, had meer vertrouwen in een hogere olieconsumptie dan de OPEC en voorspelde voor 2010 een recordvraag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.