Home

Achtergrond

OESO voorziet lagere groei in grote economieën

De wereldeconomie herstelt met vallen en opstaan van de recessie.

Na de kleine opleving in de laatste maanden van vorig jaar zwakt de groei van de zeven grootste economieën, met uitzondering van China, in de eerste helft van dit jaar waarschijnlijk af. Dat voorspelde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) woensdag.

Volgens de denktank van de rijke landen valt de groei van de zeven traditionele economische grootmachten (G7) in het eerste kwartaal terug tot gemiddeld 1,9 procent op jaarbasis. In het laatste kwartaal van vorig jaar groeiden ze nog met gemiddeld 3,7 procent.

Vooral de Duitse economie valt terug. De OESO denkt dat de grootste economie van Europa in het eerste kwartaal met 0,4 procent is gekrompen. In het tweede kwartaal krabbelt de belangrijkste handelspartner van Nederland waarschijnlijk weer wat op, met een groei van 2,8 procent op jaarbasis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.