Home

Achtergrond 3 reacties

Nordmilch balanceerde aan rand van de afgrond

Het Duitse zuivelconcern Nordmilch heeft aan de rand van de afgrond gebalanceerd.

Als gevolg daarvan en vanwege de niet-concurrerende melkprijs hebben melkveehouders de coöperatie massaal verlaten.

Dat heeft de ondernemingsleiding van Nordmilch zelf bekendgemaakt. Afgelopen weken is dit verhaal uiteengezet op de regionale ledenvergaderingen van het concern. Nordmilch stelt tevens dat het zowel de economische crisis als de vertrouwenscrisis te boven heeft weten te komen.

"Negentig procent van de leveranciers die hebben opgezegd, hebben de opzegging weer ingetrokken en inmiddels tonen ook nieuwe leveranciers hun belangstelling", zo stelt de leiding van de zuivelcoöperatie in een verklaring.

De Duitse zuivelcoöperatie maakte begin vorige maand aan de vooravond van de ledenvergaderingen al bekend dat de omzet vorig jaar met 24 procent is gedaald. Daar staat tegenover dat het concern er ondanks de wereldwijde economische crisis erin is geslaagd een winst te boeken van 29 miljoen euro.

Bovendien kon aan de Nordmilch-leveranciers voor de eerste keer een rente van 4 procent worden uitgekeerd op hun ledenrekening.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Frisian

  Nordmilch hat einen Gesamtgewinn ausgewiesen von 29,9 Mio
  Eigenkapital auf 31% verhoogt.
  Durchschnittliche Auszahlungspreis 23,17 c ohne btw bei 3,7%Fett

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Nordmilch is in de Bundesrepubliek Deutschland, de grootste melkveredelaar. Maar was afgelopen jaar ook de kampioen wat de laagste prijs betreft. Misschien is het daarom, dat zij nog winst geboekt hebben.

 • no-profile-image

  boer piet

  net zo als ongeveer 70% van de melkveehouders in nederland

Of registreer je om te kunnen reageren.