Home

Achtergrond

Noorse vliegvelden weer open

De Noorse autoriteiten hebben alle beperkingen in het luchtverkeer donderdag opgeheven.

Dat betekent dat ook de luchthavens van Bergen, de op een na grootste stad van het land, en Stavanger weer open zijn. Noorwegen was vorige week het eerste land waar het luchtruim wegens de aswolk door de vulkaanuitbarsting op IJsland werd gesloten. Ook vier kleine luchthavens zijn weer open. Helikopters kunnen weer heen en weer gaan tussen het vasteland en olie- en gasplatforms in de Noordzee.

De belangrijkste luchthaven van de Finse hoofdstad Helsinki werd donderdagmiddag ook heropend. Tot zeker vrijdagavond zal er vliegverkeer van en naar het vliegveld Vantaa mogelijk zijn. Tot de eerste vliegtuigen die in Helsinki landden, behoorde een toestel dat op Schiphol was opgestegen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.