Home

Achtergrond

Nog vijftig lopende bouwaanvragen in Brabant

In de provincie Noord-Brabant lopen nog ongeveer vijftig bouwaanvragen voor nieuwe stallen die vallen onder het oude beleid van voor 19 maart.

Dat blijkt uit de verordening ruimte die Provinciale Staten volgende week behandelen. Tijdens het debat over het burgerinitiatief megastallen op 19 maart werd een onmiddellijke bouwstop afgekondigd voor nieuwe stallen in de landbouwontwikkelingsgebieden. Ook werden grenzen gesteld aan de omvang van bouwblokken. Uitzondering werd gemaakt voor lopende aanvragen.

Het comité Megastallen nee, dat aanzette tot het burgerinitiatief, is ongelukkig met de situatie. Gedeputeerde Ruud van Heugten is niet verbaasd. "We kunnen dit niet stoppen. Misschien kan het wel, maar dat kost te veel geld."

Of registreer je om te kunnen reageren.