Home

Achtergrond

Nog veel onzeker over vertrek uit Uruzgan

Over het vertrek van de Nederlandse militairen en hun materieel uit Uruzgan bestaan nog veel onzekerheden, omdat nog steeds niet bekend is wie Nederland in deze Afghaanse provincie opvolgt.

Pas als met de opvolger afspraken zijn gemaakt over de overdracht van taken en de overname van spullen, kan precies worden aangegeven hoe lang de terugtrekking duurt, wat die uiteindelijk kost en hoeveel militairen ervoor nodig zijn.

Dat heeft demissionair minister Eimert van Middelkoop (Defensie) vandaag aan de Tweede Kamer geschreven. De Nederlandse missie in Uruzgan stopt op 1 augustus. De NAVO zal naar verwachting later deze maand besluiten welk land de leidende rol daar overneemt. De Kamer was vorige maand al geïnformeerd over de terughaaloperatie, maar wilde meer informatie over het plan van aanpak en de kosten ervan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.