Home

Achtergrond

Nog geen witte rook uit luchtvaartberaad

De Europese verkeersministers, die maandag via een videoconferentie vergaderen over het luchtruim, zijn er nog niet uit.

De digitale bijeenkomst is rond 15.00 uur begonnen en inmiddels geschorst, meldde een woordvoerster van demissionair minister Camiel Eurlings (Verkeer) vandaag. Een reden voor de schorsing is niet bekendgemaakt.

Bedoeling is dat de bewindslieden omstreeks 18.00 uur weer achter hun beeldschermen plaatsnemen. Hoe lang de vergadering dan nog gaat duren, valt nu nog niet te zeggen, aldus de zegsvrouw. Eurlings zit in een ruimte bij de Luchtverkeersleiding Nederland op Schiphol-Oost achter een beeldscherm. Voorafgaand aan de vergadering liet hij weten dat het zijn inzet is om uiterlijk dinsdagochtend het luchtruim weer (deels) vrij te geven. Volgens hem is het grootste gevaar van de aswolk geweken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.