Home

Achtergrond 184 x bekeken

Nog 31 Chinezen in ondergelopen mijn

Na tien dagen zijn Chinese hulpdiensten nog altijd op zoek naar 31 mijnwerkers, die sinds vorige week zondag vastzitten in een ondergelopen mijn in het noorden van China.

Zeven mijnwerkers zijn dood naar boven gehaald en 115 mannen zijn gered, aldus Chinese staatsmedia.

De mijn in de provincie Shanxi liep vol met water toen mijnwerkers tijdens graafwerkzaamheden een oude, gesloten mijn die vol water stond aanboorden. Op het moment van het ongeluk waren er 261 mannen aan het werk. Meer dan honderd van hen konden naar buiten komen, maar 153 anderen kwamen vast te zitten.

Reddingswerkers vermoeden dat de vermiste mijnwerkers zich in het diepste gedeelte van de mijn bevinden. De werkzaamheden worden bemoeilijkt door de vorming van giftig gas.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.