Home

Achtergrond

Niks mis met Gerda’s zweepje

De glossy Gerda oogstte veel kritiek, maar ik kan er ook heel veel goeds over zeggen. Mag ik de volgende keer Gerda interviewen?

Als Wouter Bos uit onze belastingzak een duit doet in de zak van bancaire instellingen, krijgt hij bijna een lintje. Zijn Sinterklaasactie wordt gerespecteerd door een handjevol mensen (overigens alleen de mensen die er baat bij hebben).
Onze Gerda oogst juist een berg kritiek met haar mooie, informatieve, juist getimede, nog geen halve cent per Nederlander per jaar kostende glossy waarin ze de jeugd meer bij de landbouw en het platteland wil betrekken. Of het nu waar is of niet dat het om de jeugd gaat, het blad is inmiddels bekender dan de Telegraaf.

Onzinnige kritiek op de Gerda

Je moet maar niets te doen hebben zeg, als Tweede Kamerlid, nu het kabinet demissionair is en je gewoon toch iedere dag je salaris wilt ontvangen. Dan bekritiseer je toch het eerste het beste futiliteitje van een ministerie dat je toch op wilt doeken? Maar nee zeg, de minister bijt terug.

Glossy gericht op de jeugd

Maar even over de doelgroep de jeugd. Deze uitgave is volgens mij een bijzonder nuttig initiatief dat erg hard nodig was om de mensen te bereiken. Want als men niet meer weet dat koeien buiten horen, als men het vies vindt dat een kip buiten poept, als men kritiek op mest uitrijden heeft, als men een boer met gif ziet spuiten in plaats van gewasverzorging te plegen, als de friet van de cholesterolspecialist komt, als men denkt dat aardappelen van oorsprong uit het Andesgebergte komen en dus daar nog vandaan komen, of uit Polen want dat staat op de zak chips en die hebben toch ook iets met aardappelen te maken? In alle voorgaande gevallen slaat onze Gerda de spijker op zijn kop.

Marianne Thieme is gewoon jaloers

En ja, Marianne Thieme kan dan wel een motie indienen, maar dat is waarschijnlijk omdat ze gewoon jaloers is. Want het initiatief komt nu eens uit een andere hoek. De burger wordt eens niet met recalcitrante opmerkingen bestookt, maar op een positieve manier benaderd. Daar heeft die burger ook iets aan. En wij als sectoren ook! Eindelijk krijgt de landbouw gewoon iets om zich te profileren en te laten zien wat ze in huis heeft.

Ook Balkenende aan de zweep

Nu voormalig communicatiedirecteur Hans Blom van LNV ook al een ander kantoor heeft gekregen, bij Algemene Zaken, is het des te duidelijker dat we zo’n uitgave als Gerda niet iedere 75 jaar moeten hebben maar gewoon ieder jaar. Want we krijgen natuurlijk van Algemene Zaken straks een concurrerende glossy. Zouden ze dan Balkenende op de voorkant zetten, met een zweepje in zijn hand?
Oh ja, en Gerda, ik wil graag tijd maken hoor om je voor de volgende editie te interviewen. Je hebt immers ook naar mij geluisterd toen ik de Nederlandse ganzenproblematiek bij je aankaartte.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.