Home

Achtergrond 200 x bekeken 1 reactie

Nieuw-Zeeland neemt voortouw bij aanpak broeikasgas

Beleidsmakers en wetenschappers proberen in Wellington (Nieuw-Zeeland) de eerste stap te zetten naar afspraken over de wereldwijde vermindering van de uitstoot van broeikasgassen door de landbouw.

De Nieuw-Zeelandse minister-president John Key zei vandaag bij de opening dat het van het grootste belang is dat er meer geld uitgetrokken wordt voor onderzoek naar de vermindering van broeikasgassen uit de landbouw.

In Nieuw-Zeeland is de veehouderij verantwoordelijk voor ongeveer de helft van de uitstoot van broeikasgassen. "Voor een ontwikkeld land is dat veel, geen ander ontwikkeld komt daarbij in de buurt", zegt Key.

Volgens Key is er nog veel te weinig gedaan aan de reductie van broeikasgassen door de landbouw. In transport- en energiesectoren wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van groene technologieën, meer dan in de landbouw, vindt hij.

"Ik geloof dat onderzoek naar de uitstoot door de landbouw meer geld, meer tijd en meer coördinatie verdient en nodig heeft."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bert

    Geld geven aan onderzoekers is anders als iets aanpakken.

Of registreer je om te kunnen reageren.