Home

Achtergrond

Niet meer doden door de Mexicaanse griep

In het jaar na het uitbreken van de Mexicaanse griep zijn in Nederland 61 mensen of mogelijk een paar meer aan het virus overleden.

Het aantal sterfgevallen is veel lager dan aanvankelijk werd verwacht. Dat komt doordat de griep een mild verloop bleek te hebben en de vaccinaties van alle risicogroepen vermoedelijk effect hebben gehad. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) doet hiernaar nog onderzoek.

Het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) heeft de cijfers van het RIVM geanalyseerd en concludeert dat het afgelopen griepseizoen niet meer mensen zijn overleden als gevolg van de griep. Mensen stierven niet alleen aan de Mexicaanse griep, maar ook aan andere soorten griep. Alleen kwamen die maar zeer weinig voor.

Terwijl het griepseizoen officieel voorbij is, sterven toch nog patiënten. Meestal zijn zij al ernstig ziek. Ook worden nog mondjesmaat mensen opgenomen in het ziekenhuis. In totaal zijn het afgelopen jaar 2205 patiënten in het ziekenhuis behandeld tegen Mexicaanse griep.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.