Home

Achtergrond 249 x bekeken

Niet alle tulpen vonden een koper

Het aanvoerniveau van tulpen op de bloemenveilingen is na de Paasperiode hoog gebleven.

Afgelopen week passeerden bijna 75 miljoen tulpen de klokken van FloraHolland en die gingen voor gemiddeld € 0,12 van de hand.

De slechtste partijen vonden geen eigenaar en dat was een teken aan de wand voor de tanende vraag. Hoewel veel supermarkten deze week nog volop met de verkoop doorgaan is het merkbaar dat consumenten niet meer die aantallen willen verwerken als afgelopen maanden.

In Rijnsburg begon de week met ruim 8,5 miljoen tulpen. Het aantal plukkers was verdrievoudigd in vergelijking met de vrijdag ervoor en ligt nu op het dubbele aantal in vergelijking met vorig jaar. De gemiddelde tulpenprijs was € 0,12. Een pluktulp bracht gemiddeld € 0,09 op. Het is goed merkbaar dat de grote kopers in met name Duitsland voor een deel wegvallen en sommige supermarkten aan het overschakelen zijn.

De week werd afgesloten met een middenprijs van € 0,104. Pluktulpen brachten vlak voor het weekend € 0,06 op. Goede uitschieters waren dubbel paars, dubbel roze en rood. De hoogste prijzen waren voor partijen 'Antraciet' € 0,26, 'Foxtrot' € 0,38 en 'Red Princess' € 0,35.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.