Home

Achtergrond 3 reacties

Nederlandse landbouw deelt in 'Optimistisch'

De Nederlandse agrarische sector kan bij uitstek profiteren van de opleving van de economie en de groei van de wereldhandel.

Dat vinden LTO, VNO-NCW en MKB-Nederland. De drie ondernemersorganisaties presenteren vandaag hun gezamenlijke meerjarenvisie 'Optimistisch'. Daarin schetsen zij een inderdaad optimistisch beeld van de mogelijkheden die het Nederlandse bedrijfsleven heeft om beter uit de crisis te komen dan dat het er in is gegaan. De organisaties zien goede kansen voor groei en investeringen.

In hun meerjarenvisie vragen ze van de overheid een groot aantal maatregelen, zoals het verminderen van de bureaucratie, het wegnemen van belemmeringen van Natura 2000 en de invoering van een vlaktax (gelijk belastingtarief voor iedereen).

Voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland vindt het "uniek" dat boeren en tuinders samen met alle andere Nederlandse ondernemers met hun visie naar buiten komen. "Van aardapppelteler uit de Veenkolonien tot Shell".

Lees ook: Maat: we moeten optimistisch blijven

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Ik wens de boer een gelijk deel van de >taart< toe dan de rest van de landbouw industrie / handel zal op eisen van de wereld handel. Of groeit handel en industrie net als de afgelopen jaren ten koste van de primaire landbouw???

 • no-profile-image

  Madelief

  Nu begrijp ik iets niet. De Rabo meldt dat de varkenssector naar andere landen vertrekt. De melkveehouderij is zwaar gefinancierd en heeft een hoge kost prijs. Daarbij laten Duitsland en Frankrijk hun melkveehouderij niet vallen. Dat is politiek zo. De glastuinbouw wankelt op haar poten.Misschien dat de VOC mentaliteit van de handel zeer succesvol kan worden....De boer en tuinder zie er niet beter van worden.

 • no-profile-image

  gert

  De grote concerns zullen toch weer de winst naar zich toetrekken

Of registreer je om te kunnen reageren.