Home

Achtergrond 256 x bekeken

Nederlandse en Vlaamse bloembollen van 2011 bekend

Dit voorjaar is door deskundige mediajury's de Lentebloeier, Zomerbol en Bloembol van het Jaar 2011 gekozen.

Nederlandse en Belgische groenjournalisten jureerden diverse bolgewassen aan de hand van criteria als toepasbaarheid en seizoensuitstraling. De winnaars zullen een belangrijke rol spelen in de promotiecampagnes van het Internationaal Bloembollen Centrum (IBC) in 2011.

Narcis 'Jetfire' wordt de nieuwe vaandeldrager voor de gehele productgroep bol op pot in het verkoopseizoen van 2011. De IBC-promotiecampagne met narcis 'Jetfire' als Lentebloeier van het Jaar begint vanaf januari 2011.

Tot Zomerbol van het Jaar 2011 is de anemoon (Anemone coronaria) verkozen. De promotieperiode in de consumentenmedia vindt plaats in het vroege voorjaar van 2011. De gehele groep botanische tulpen is verkozen tot de Bloembol van het Jaar. Botanische tulpen zullen de vaandeldrager zijn voor de 'plant nu bloembollen'-campagne die in het najaar van 2011 door het IBC wordt gevoerd.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.