Home

Achtergrond 350 x bekeken

Nederlandse boomkwekers zien potentieel in Oekraïne

Kwekers zijn zeer te spreken over de handelsmissie van vorige week naar Kiev in de Oekraïne.

Vorige week bezochten Nederlandse sierteeltbedrijven, waaronder twaalf boomkwekerijbedrijven, Kiev. De missie was een voortvloeisel uit de sierteeltstudie in opdracht van het ministerie LNV, die in februari in Baarn is gepresenteerd.

Naast het bezoeken van diverse Oekraïense bedrijven werd de vakbeurs Flowers & Hortech Ukraine 2010 bezocht. De handelsmissie is opgezet in samenwerking met de Landbouwraad in Kiev, het ministerie van LNV en PPH.

Na afloop waren de kwekers zeer te spreken over de mogelijke afzet in Oekraïne. Afgelopen donderdag bezocht een filmploeg uit de Oekraïne Nederland om hier voorbeelden te filmen van hoe het boomkwekerijproduct in de stedelijke omgeving wordt toegepast. Op korte termijn worden de beelden uitgezonden op landelijke tv van Oekraïne, met als voornaamste doel de overheid maar ook de burger te informeren over de kennis van het boomkwekerijproduct, over de toepassingsmogelijkheden en over de meerwaarde van het groen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.