Home

Achtergrond 179 x bekeken 1 reactie

Nederlands luchtruim gesloten

De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) en de Militaire Luchtvaart Autoriteit hebben donderdag om 18.00 uur het Nederlandse luchtruim gesloten.

Dat gebeurde op basis van een besluit van de ministers van Verkeer en van Defensie, aldus de IVW. De maatregel is nodig omdat de vulkanische as uit IJsland "aan het dalen is en tot op de grond aanwezig kan zijn''. En dat vormt een veiligheidsrisico.

Hoe lang het luchtruim gesloten blijft, is afhankelijk van de meteorologische omstandigheden. "Het is nu nog niet bekend hoelang het gaat duren'', aldus de woordvoerder van de IVW.

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) liet sinds de ochtend al steeds minder vliegtuigen toe in de luchtlagen boven de 3 kilometer.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Veluwe

    Verstandige actie.
    Nu komt het vervolg, wat is de uitstoot aan zgn schadelijke gassen, zuren en verdere giftige bestanddelen. Wordt dat in beeld gebracht en toegewezen aan deze uitbarsting of staat er binnenkort weer een verwijt richting landbouw op stapel.... De heksenwaag is nog niet verdwenen. Het lijkt me aan te raden dat de landbouwclubs zelf nu onderzoek naar de gevolgen van deze eruptie laten doen en dan zoals Thieme graag aangeeft, onder leiding van een internationaal befaamd wetenschapper....

Of registreer je om te kunnen reageren.