Home

Achtergrond 204 x bekeken 4 reacties

Nederland leidt werkgroep aanpak uitstoot veehouderij

Nederland neemt samen met Nieuw-Zeeland het voortouw in een internationale werkgroep die oplossingen zoekt voor de uitstoot van broeikasgassen door de veehouderij.

Dat is besloten op de oprichtingsvergadering van de Global Research Alliance on Agricultural Greenhouse Gases in het Nieuw-Zeelandse Wellington. De oprichting van de veehouderijgroep heeft op de bijeenkomst in Wellington enige voeten in de aarde gehad, omdat aanvankelijk een onderscheid gemaakt werd tussen intensieve en niet-intensieve veehouderij. Maar er bestonden grote interpretatieverschillen over wat onder die begrippen moet worden verstaan.

De veehouderijgroep komt in oktober in Canada bijeen tijdens een conferentie over broekasgqassen en veehouderij. Op de bijeenkomst in Wellington waren 80 vertegenwoordigers uit 31 landen. Vertegenwoordigers van het Nederlandse landbouwministerie en Wageningen Universiteit en Researchcentrum waren erbij.

Naast een veehouderijwerkgroep, zijn er ook werkgroepen opgezet voor de rijstteelt en overige gewasteelt. Voortouw in die werkgroepen hebben respectievelijk Japan en de Verenigde Staten. De bedoeling is om in de loop van volgend jaar afspraken op ministersniveau te kunnen maken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Joep

  Tjonge, het is crisis en wat doen de boven-ons-gestelden? Ze laten zich duur over de hele wereld verplaatsen teneinde een niet bestaand probleem op te lossen. Hulde!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Een soort van IPPC zeker. met nog meer valse wetenschap!!!!!! die nog meer leugens aandraagt om de boer verder uit te buitten

 • no-profile-image

  Tonie

  Doet me inderdaad denken aan de klimaatflop in Kopenhagen. Allemaal mensen die zelf WEL een batig inkomen hebben. Laten we goed in de gaten houden dat de boven-ons-gestelden uit zijn op onze grond, voor hun doeleinden (oa villa's) En ondertussen werken we ons te pletter door 40 miljoen over het quotum te melken.

 • no-profile-image

  paul

  ja ja, voor dit `probleem` gaat heel wat kerosine verbrand worden......

Of registreer je om te kunnen reageren.