Home

Achtergrond

‘Natuurkazen blijven populair bij consument’

De vanouds populaire natuurgerijpte Goudse en Edammer kazen blijven waarschijnlijk populair bij de consument.

Voor kaasmakers is het echter de uitdaging om te variëren met de smaak en natuurlijke smaakvariaties van natuurgerijpte kaas. Dat versterkt niet alleen de positie ten opzichte van foliekaas, maar versterkt de positie van kaas ook ten opzichte van andere voedingsmiddelen.

Dit zei Martin Wijsman, verantwoordelijk voor productontwikkeling bij FrieslandCampina Cheese, op de jaarvergadering van het Nederlandse Genootschap voor Melkkunde.

Wijsman signaleert dat kaas steeds meer toepassingen krijgt. Kaas is niet alleen broodbeleg of een snack, maar wordt door voedingsbedrijven ook meer en meer gebruikt als ingrediënt voor kant- en-klaarmaaltijden.

Natuurgerijpte Goudse en Edammer kazen zijn traditioneel bekend vanwege hun smaak en smaakvariaties. Daar moet wat hem betreft aan vast worden gehouden. Behalve de opkomst van kazen met minder vet en minder zout noemt Wijsman het groeiende aanbod van foliekazen als bedreigingen. Voor Wijsman ligt daarin de uitdaging voor professionele kaasbereiders.

Of registreer je om te kunnen reageren.