Home

Achtergrond 274 x bekeken

Natuur maakt komende dagen inhaalslag

De natuur in Nederland maakt de komende dagen een flinke inhaalslag.

Door de koude winter kwam de bloei van veel planten en bomen dit jaar later op gang dan gemiddeld maar mede dankzij het zachte weer in maart is die achterstand zo goed als ingelopen.

Dat meldde de KNNV Vereniging voor Veldbiologie vandaag. Onder invloed van het verwachte zonnige en warme weer ontplooien berken, populieren, lindebomen, beuken en eiken tegelijkertijd hun bladeren. "Nederland zal in een paar dagen tijd veranderen in een frisgroene oase'', aldus de vereniging.

Wie meer wil weten over wat er allemaal te zien is, kan zich komende zondag op Landgoed Hoekelum in Ede laten rondleiden door biologen tijdens het KNNV Natuurfestival. Daarmee viert de KNVV afdeling Wageningen haar honderdjarig bestaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.