Home

Achtergrond

Nationale politie en hogere boetes

De overheid kan in 2015 2 miljard euro besparen door de 26 aparte politiekorpsen te laten opgaan in één nationale politieorganisatie, boetes te verhogen en delen van de ministeries van Binnenlandse Zaken en van Justitie samen te voegen.

Dat bepleit de ambtelijke werkgroep die mogelijke bezuinigingen heeft onderzocht op het terrein van veiligheid en terrorisme.

Ook stellen de ambtenaren onder meer voor kosten voor de politie-inzet bij evenementen door te berekenen aan de organisatie ervan, kostendekkende griffierechten in te voeren en een deel van de gevangenissen en ook de brandweer te privatiseren. Verder pleiten ze ervoor de productie van en handel in softdrugs te legaliseren en vaker gevangenisstraf te vervangen door elektronische detentie. Ook zou tbs maximaal acht jaar kunnen duren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.