Home

Achtergrond 262 x bekeken

Nabetaling Rijnvallei 1 miljoen

Rijnvallei doet een nabetaling van 1 miljoen euro aan de 2.400 leden.

In totaal hebben leden nu over 2009 6 miljoen aan prijsreducties en nabetalingen ontvangen, tegen 4,9 miljoen een jaar eerder. In de eerste 14 weken van dit jaar is de afzet van mengvoer volgens Rijnvallei 9 procent gegroeid.

Over de vierweekse periode 11 tot en met 13 ontvangen veehouders 9 euro per ton (ex btw) over afgenomen veevoer, zo maakte de coöperatie na afloop van de algemene ledenvergadering bekend. De nabetaling is wat minder dan vorig jaar, maar eerder is dus meer geld naar boeren teruggesluisd.

“We hebben dat zo gedaan omdat het slecht ging in de sector en boeren dus zo snel mogelijk voordeel uit de coöperatie moeten voelen”, aldus algemeen directeur Martin Grift, die eraan toevoegt dat ook “een hevige tonnenjacht” van de concurrentie een rol heeft gespeeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.