Home

Achtergrond 3 reacties

NVAF: positie Joustra onhoudbaar

Voorzitter van het Productschap Tuinbouw Tjibbe Joustra dient twee tegenstrijdige belangen.

Die positie is niet langer houdbaar, concludeert de NVAF. De VVD heeft in het verkiezingsprogramma opgenomen dat de productschappen moeten verdwijnen. Joustra schreef mee aan het verkiezingsprogramma van de VVD in de programmacommissie.

“Hij kan niet twee belangen tegelijk dienen”, zegt woordvoerder Huub Tonies van de NVAF. Eén van beide posities moet hij opgeven, stelt hij: “Hij heeft al gezegd die positie binnen de VVD niet op te geven, dus er rest hem nu alleen nog op te stappen bij het PT. Ik had dat bericht al lang verwacht.” Op het congres werd zondag een amendement van een lid over afschaffing van de productschappen met meerderheid aangenomen, ingediend door een Zuid-Hollandse sympathisant van de NVAF, stelt Tonies.

Joustra stelde eerder aan deze krant dat de programmacommissie het amendement ontraadde, omdat telers zelf via een draagvlaktoets zeggenschap hebben over de toekomst van productschappen. Het amendement heeft geen consequenties voor Joustra omdat het een democratisch besluit was van leden, stelde zijn woordvoerder.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Handrie Tuinder

  Beste Huub Tonies van de NVAF: blijf eens reëel.
  Het loopt zo langzamerhand de spuigaten uit met jullie. Eerst dient iemand van jullie een amandement tegen Joustra in en daarna claimen jullie dat hij moet vertrekken. Waar slaat dit op.
  Doe liever mee en regel mee dat het PT, dat overigens veel goede zaken regelt op het gebied van onderzoek en reclame, nog beter voor ons de kastanjes uit het vuur kan halen! De NVAF blaft wel, maar jullie hebben nog helemaal niets voor tuinbouw gedaan. En als jullie beweren van wel: daag ik jullie uit dit aan te tonen. Wees constructief, dat is wat ons vooruit brengt. Afbreken hebben we meer dan genoeg gedaan. Kijk maar eens wat voor een debacle het ontmantelen van het CBT met zich mee heeft gebracht.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Maar dat doen er al zo veel!

 • no-profile-image

  gert

  Hij zal echt wel zijn eigen belang dienen

Of registreer je om te kunnen reageren.