Home

Achtergrond

NMa doet invallen bij huisartsenvereniging

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft deze week invallen gedaan bij meerdere kantoren van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).

De NMa onderzoekt of de vereniging of haar leden zich schuldig hebben gemaakt aan het onderling verdelen van patiënten en het belemmeren van huisartsen die zich in een bepaalde regio willen vestigen. Dat maakte de concurrentiewaakhond donderdag bekend.

De NMa heeft naar eigen zeggen veel tips ontvangen van cliënten en huisartsen. Het zou ontevreden patiënten bijvoorbeeld onmogelijk worden gemaakt om van huisarts te wisselen. Dat zou in strijd zijn met de keuzevrijheid van patiënten. Ook zouden huisartsen die zich nieuw in een regio willen vestigen, worden uitgesloten van noodzakelijke samenwerkingsverbanden. De signalen geven volgens de NMa voldoende aanleiding om een onderzoek in te stellen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.