Home

Achtergrond

NAVO en EU condoleren Polen

NAVO-chef Anders Fogh Rasmussen heeft de Poolse bevolking zaterdag gecondoleerd met het verongelukken van president Lech Kaczynski.

Zijn medeleven gaat ook uit naar de nabestaanden van de president, zijn eveneens omgekomen vrouw en de andere leden van de Poolse delegatie die in het gecrashte vliegtuig zaten. "Dit is een tragedie voor hen en voor Polen. Mijn gedachten zijn vandaag bij hen'', aldus Rasmussen in een verklaring.

Ook de EU heeft haar medeleven met de Poolse bevolking betuigd, liet minister van Buitenlandse Zaken Miguel Angel Moratinos van huidig EU-voorzitter Spanje weten. Hij sprak van "een signaal van solidariteit op dit cruciale moment voor alle Polen en Europeanen''.

De EVP, de partij van Europese christendemocraten waartoe ook Kaczynski behoorde, noemt diens dood "een groot verlies voor Polen''. Voorzitter Joseph Daul van de EVP-fractie in het Europees Parlement condoleert het Poolse volk met "dit tragisch verlies''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.