Home

Achtergrond

Muscari sortiment is breed

Van Muscari zijn ongeveer dertig soorten bekend, alsmede een flink aantal cultivars.

Bij de consument is Muscari armeniacum (het Blauwe Druifje) het meest bekend. Cees Breed toont in de keuringszaal deze week ook andere soorten, waaronder de typische bloeiwijze van Muscari azureum var. amphibolis in zeer goede staat. Deze Muscari komt oorspronkelijk uit Turkije en wordt ongeveer tien centimeter hoog.

Het soort heeft het in zich om in de tuin gemakkelijk te verwilderen, maar is ook op de pot zeer goed bruikbaar. Breed showt ook de zeer donkerblauwe Muscari leucostomum en Muscari aucherii. Daarnaast showt hij onder andere ook prachtige kwaliteit van de witte Corydalis solida, Scilla siberica, Pleione tongariro en Anemone nemorosa 'Wyatt’s Pink'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.