Home

Achtergrond 252 x bekeken

Mogelijk rol Mozambique bij groene stroom

Solidaridad, Electrabel en Groep Suez onderzoeken of productie van duurzame biomassa in Mozambique ten behoeve van de Nederlandse energiesector mogelijk is.

Ontwikkelingsorganisatie Solidaridad traint lokaal circa 2.500 boeren. De initiatiefnemers bouwen voort op een eerste verkenning van de mogelijkheden om biomassa uit agrarische reststromen en bosbouw om te zetten in energiepellets. Het eindproduct heeft eigenschappen die lijken op die van steenkool.

Solidaridad traint de boeren in gemengde vormen van land- en bosbouw. De bedoeling is om de voedselproductie te verhogen en sneller hout te produceren. Het project dient volgens Solidaridad ook om te bewijzen dat duurzame productie van biomassa in Afrika mogelijk is.

Of registreer je om te kunnen reageren.