Home

Achtergrond 171 x bekeken

Minister deelt zorg over politie

Minister Ernst Hirsch Ballin (Binnenlandse Zaken) deelt de zorg van de Arbeidsinspectie over de ontoereikende bescherming van politiemensen tegen agressie en geweld.

Dat staat in een brief die later maandag naar de Tweede Kamer gaat. Er zijn weliswaar al goede stappen op dit gebied gezet, maar er ligt nog veel werk te wachten, aldus de bewindsman. "Een effectieve aanpak van agressie en geweld vraagt om een stevige borging binnen de organisatie en intensieve communicatie naar het eigen personeel. Uiteindelijk zijn het de politiefunctionarissen zelf die het verschil moeten merken van een stevige aanpak van agressie en geweld tegen de politie.''

Met de uitvoering het Protocol Geweld tegen Politieambtenaren van 17 maart van dit jaar moet het een stuk beter gaan. "Doel van de uitvoeringsregeling is een heldere vastlegging van de manier waarop de politie in heel Nederland vervolg geeft aan geweld dat tegen politiemensen wordt gebruikt. Door helderheid te verschaffen, laat de regeling politiekorpsen nauwelijks ruimte om de afhandeling van geweld tegen hun werknemers anders af te handelen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.