Home

Achtergrond 312 x bekeken 1 reactie

Minder pootgoed naar andere lidstaten

De pootgoedexport binnen de EU loopt 23 procent achter ten opzichte van vorig jaar.

Tot en met maart is 245.145 ton Nederlands pootgoed van oogst 2009 verkocht aan andere lidstaten. Vorig seizoen was eind maart 318.539 ton pootaardappelen afgenomen door andere lidstaten. Alleen in maart is 35 procent minder pootgoed verkocht naar afnemers in de EU.

Dat blijkt uit gegevens van de Pootaardappel Contact Commissie. De export loopt achter omdat telers in heel Europa te maken hebben met lage prijzen voor consumptieaardappelen. Daardoor hebben ze minder pootgoed gekocht voor het nieuwe seizoen.

De gedaalde export binnen de EU is meer dan goed gemaakt door de gestegen export naar Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De export naar Azië is 37 procent gegroeid en die naar Afrika met 29 procent ten opzichte van het vorige seizoen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    positievo

    in aardappel wereld staat een heel ander verhaal door de natig heid en nu word er voor 100 kg agata/monalisa 15 euro betaald dat was een week terug nog maar 6 euroboerderij ga toch eens wat positievere berichte naar voren halen

Of registreer je om te kunnen reageren.